Egy mindenkiért és mindenki a gyerekekért

Budaörsön több, nő által irányított, vállalkozás foglalkozik a gyerekek fejlesztésével, ismereteinek bővítésével, nyelvoktatásával, lelkével és más szolgáltatások nyújtásával. Céljuk közös, a gyerekekhez értéket közvetíteni játékos, illetve a megszokottól eltérő formában. Mivel nem könnyű ismertté válni, vagy a sok különóra tengeréből kitűnni, így négyen összefogtak, hogy egymást támogassák és közösen bemutatkozzanak. Március 6-án ismerhetik meg őket és foglalkozásaikat a Kids Mini Expon.

Az alapítás időrendje szerint haladva mutatjuk be a nyílt napon résztvevőket:

Carrick Orsi 2008-ban alapította a Kids’ English Clubangol nyelvoktatással foglalkozó cégét, amely már akkor abban különbözött a többi nyelviskolától, hogy anyanyelvi tanárok tartották az órákat. A nyelvtanon túl az általános műveltség, a gyakorlatban elsajátított szókincs bővítése, érveléstechnika is része az oktatásnak, a külföldi tanárok egyénisége, módszerei és eltérő szemlélete kizökkenti a hétköznapokból a gyerekeket, beszédre és aktív tudásra ösztönzi őket. A hétközbeni órák mellett, hétvégi beszélgetős délelőttök, közösségi programok és táborok is lehetőséget adnak a fejlődésre. A kisiskolásoktól a nagykamaszokig Orsi minden korosztálynak szervez csoportot. (Orsival készült interjúnkat itt újra elolvashatjátok.)

A Fantazmagória gyerekkönyvesbolt és foglalkoztató kuckó 2017-ben nyitotta meg kapuit, az üzletvezető Domány Kati, akinek alapítótársával közös célja a minőségi gyerekirodalom megismertetése a szülőkkel, az olvasás megszerettetése a gyerekekkel és különböző gyerekprogramok és –foglalkozások indítása. Így az évek alatt programpalettán lett babatorna, tipegőtorna, drámaórák több korosztálynak, gyerekjóga, a Pszicho-kuckó élménypedagógiai alapokon nyugvó Bátorít-órái, zenés foglalkozások, zenei estek, bábelőadások, papírszínház mesélések és közös kézműveskedések. Kis Könyves Éj és Rajzfilmünnep ingyenes kulturális események is ide köthetők.

A GYEREk BErek 2018-ban jött létre, Grafné Huszák Ági egyik álmát váltotta valóra a környezettudatos foglalkoztatóház létrehozásával. Fontosnak tartja, hogy a gyerekek már óvodás kortól megismerjék az őket körülvevő környezetet, megszeressék és vigyázzanak rá. Környezettudatos, újrahasznosításra épülő foglalkozásai játékos ismeretterjesztésről szólnak. A huszonöt év tanítói tapasztalat és Ági barátságos személyisége segít felejthetetlenné tenni az itt szerzett élményt és tudást. Óvodások, alsó tagozatosok és 5-6. évfolyamosok, sőt a felnőttek számára is kínál programokat a GYEREk BErek. (Ágival készült interjúnkat itt újra elolvashatjátok.)

A legújabb vállalkozás a Szárnyaló Fejlesztőház, alapítója és szervezője Szilágyi Anikó. Óvónői, óvodavezetői tapasztalatával, valamint kapcsolatai révén fiatal és remek szakembereket gyűjtött össze, hogy segítse az óvodás és alsós korosztályt felkészíteni – nem csak az iskolára – hanem az életre. A mai világban a gyerekeknek jelentős tudást kell felszippantaniuk a hétköznapi tevékenységek, önellátás és a rendezett időbeosztáson túl, kézügyességben, lélekben és általános műveltség terén már az iskola előtt. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Fejlesztőház, hogy megállják a helyüket és felkészültek legyenek az iskolában. Fejlesztőpedagógus óvodások számára képesség-felzárkóztató, míg iskolások számára tanulássegítő foglalkozást tart, óvodapedagógus iskola előkészítő csoportot indít és mozgásterapeuta végzettsége által Komplex Mozgásfejlesztő csoportot és Komplex Egyéni Mozgásterápiát visz. Ezek mellett óvoda előkészítő és házi feladat megírását segítő órákat is tervez.

A négy vállalkozást és kínálatukat március 6-án pénteken Önök is megismerhetik a Kids Mini Expon. Három idősávra lehet regisztrálni, a gyerekek játékos foglalkozásokon vehetnek részt, míg a szülők beszélgethetnek a szakemberekkel.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a facebook eseménynél és az alábbi linken lehet!