Ezeket olvassuk - könyvajánló Budaörsről

Megkérdeztük a Helló Budaörs csoport tagjait, hogy mit olvasnak a nyáron...

Matt Haig könyvekre:

"Most már Matt Haig túladagolásom lesz  Egymás után olvastam 3 könyvét is:
- Miért érdemes életben maradni? - Az író saját történetét meséli el, hogyan zuhant depresszióba és milyen módon sikerült kimászni belőle, vagyis inkább szinten tartani. Röviden: az olvasás, a szeretet és az írás tartja életben.

- Ha megáll az idő - A főszereplő - Tom Hazard - már több mint 400 éves, egy különös génmutáció miatt alig öregszik, de nem halhatatlan. Viszont ez az állapot nem egy adomány, inkább átok. Lánya és más hozzá hasonlók után kutat a nagyvilágban. Ismét a szeretet áll a középpontban, és annak fontossága, hogy megtanuljunk élni!

- Én és az emberek - Szívmelengető, vicces regény, a világegyetem legnagyobb rejtélyéről, rólunk emberekről - Egy másik bolygóról érkezik egy lény, aki megakadályozza, hogy egy neves matematikus rájöjjön egy képlet megoldása által a világmindenség nyitjára. A Földnek nem szabad fejlődnie, és ennek a lénynek mindenkit meg kell ölnie, aki tudhatott erről a képletről. A matematikus testében találja magát, anyaszült meztelenül és küldetése során megpróbálja megérteni az embereket, a viselkedésüket és az élet szépségeit. Nagyon szórakoztató és egyben elgondolkodtató!

Matt Haig gyerekregényeit is érdemes elolvasni. Egyik sem a legvidámabb történet, de nagyon jók!

- Vigyázz, mit kívánsz!
- A fiú, akit Karácsonynak hívnak
- A lány, aki megmenti a karácsonyt"