Interjú Kiss Mónikával a mummer.hu webáruház és ruhabolt alapítójával

A Helló Budaörs célja – a helyi művészek, alkotó, illetve a közösségért tevő emberek bemutatásán túl – a helyi vállalkozások és cégek ismertté tétel is. Mindegyik mögött van egy jó vagy kedves történet. Különlegesség lesz, hogy október második hetében megnyílik az első, önálló kismamaruhabolt.

Alapítója Kiss Mónika, háromgyerekes anyuka, nemzetközi kapcsolatok szakon végzett és mindig is a külkereskedelemben dolgozott. Célja, hogy a várandósság idején is stílusos, fiatalos és a többitől eltérő ruhákat hordhassanak a kismamák.

Honnan jött a kismamaruha webáruház ötlete?

Nyughatatlan típus voltam mindig is, a gyerekek mellett kicsit le kellett nyugodnom. De minden gyerek születése után más hasznos hobbyt próbáltam ki. Petránál online tőzsdéztem, Vandánál varrtam sokat, de nem voltam megelégedve a végeredmény termékekkel és Kolosnál jöttek a kismamaruhák. Pont akkor zárt be a H&M kismama osztálya itt Budaörsön és nem találtam nekem tetsző, fiatalos és jó áron kapható ruhákat, kiegészítőket. Elgondolkodtam, hogy itt van Budaörs, sok család, egyre több baba, sok a bölcsi és az óvoda, amik tele vannak gyerekkel. Mivel otthon voltam, így webshopként indult el a mummer.hu.

Mi alapján választottál partnereket, beszállítókat?

Lengyelországból és Angliából hozom be a termékeket. Olyanokat választok, amik egyediek, nem jönnek szembe az utcán, hiszen más helyeken nem kaphatóak. A fő szempont az ár volt, olcsón, de jó minőségű termékeket kerestem. És azt szerettem volna, hogy különlegesebb legyen a választék, mint ami itthon kapható.

Honnan jött a név?

Én találtam ki. A kismamák más tudatállapotban vannak J Merengtem, hívószavakat kerestem, ezek között volt a mum (anyu) szó is, de van ilyen a szlengben is, hogy mummer.A logót és arculatot gyerekkori barátnőm tervezte. Ő fogja a kirakatot is rendezni. Minden mást én csinálok.

Mikor indult el a mummer.hu?

Májusában indult és Születés hete volt az első kitelepülésem. Pár nap telt csak el a webshop indulása és a rendezvény között. Szívesen találkozom a kismamákkal, személyesen beszélgetünk, megismerem az igényeiket. Azóta is megyek Anyatejes napokra, valamint Születés hete rendezvényekre. Tavaly még kismamaruha bemutató is volt Érden a termékeimből.

Indulás után a nyár lapos volt, de januártól elkezdett felfutni, online hirdetések által már országszerte rendeltek. A választékban fürdőruhától téli kabátig minden megtalálható, hordozós ruhák, szoptatós ruhák, alkalmi, akár mennyasszonyi ruhák is kaphatóak.

A webáruházon kívül blogot (https://www.mummer.hu/blog/) is írok az oldalon. Egyre gyakrabban szólalnak meg szakértők, például gyerekinfektológus írt a bárányhimlő elleni oltásról, megjelent már alvásszakértő írása is. Előrelendítem az informálódást, főleg az első gyermekes anyukáknak hasznos infók vannak a blogon. Tervezem, hogy lesz „Védőnő válaszol” rovat is, majd videók és más tartalmak is felkerülnek, így válik a mummer.hu szerethetővé.

Nemsokára megnyit a bolt itt Budaörsön, mi minden vezetett idáig?

Több minden vezetett ide. Otthon volt a raktár, így bármikor össze tudtam állítani a csomagokat, a futár is odajött. De ahogy nőtt a raktárkészlet, már nem fért el. Tehát egy raktár mindenképp kellett.Fél éve bevezettem, hogy előzetes bejelentkezés után lehet ruhapróbára jönni hozzánk. Egyszerűen igény volt a ruhapróbára és sokan jöttek. Otthon, a hálószobánkban lehetett próbálni, ami hamar kényelmetlenné vált.

Karácsony előtt volt a belvárosban a Paloma Házban egy hónapig egy pop-up üzletem. Sokat segített a fejlesztésekben, vevőkről tapasztalatot szereztem és hasznos visszajelzéseket kaptam.Így a három együtt adta, hogy bemutatótermet, esetleg egy nyitott raktárt, de inkább egy kis üzletet kell nyitni. Adta magát ez a lépés, megvan hozzá a vevőkör, így belevágtam. Azóta is sokat tanulok, elvégeztem egy online marketing kurzust, most éppen photoshop tanfolyamra járok. Minden kapcsolódó cikket, anyagot elolvasok.

Milyen lesz a nyitva tartás?Felmértem az igényeket a budaörsi és környékbeli anyukák között. Két nap 11-15 óra között – azok számára, akik ebédidőben ugranak ki próbálni, – és két nap pedig 12-18 óráig lesz nyitva a bolt, hogy munka után is be tudjanak térni a vevők. Pénteken zárva leszek, hiszen a gyerekekre és a családra is kell időt hagyni. 🙂

Mióta éltek Budaörsön?

Férjem itt nőtt fel, első gyerekünk egyéves volt mikor kiköltöztünk a XIII. kerületből. Az elején ódzkodtam elhagyni a várost, de nagyon megszerettem itt.

Mit szeretsz Budaörsben?

A sok ismerőst. Sok embert ismerünk, a három gyerek miatt (korukból kifolyólag mindhárom más intézménybe jár) sok családot is. Akármerre megyek, belebotlom valakibe útközben. És így alakulnak ki kapcsolatok, például ilyen ismertség miatt lett átvevőpont a Skandi Trend, majd a Fantazmagória is.

Elérhetőségek:

Fotó: Kántor Tünde