Könyvheti megjelenések a Vivandra kiadótól

Vivandra könyvkiadónak az Ünnepi könyvhétre három kötete is megjelent.

Patrick Ness: MI, HÉTKÖZNAPI HALANDÓK

Nem kell mindenkinek Kiválasztottnak lenni. Hősnek, aki szembeszáll a zombikkal vagy a lélekevő szellemekkel, vagy az új fenyegető dologgal - a kék fényekkel meg a sok halállal-, bármi is az.
Mi volna, ha te lennél Mikey? Aki csak túl akar lenni az érettségin, majd jól szórakozni a banketten, de előtte valaki felrobbantja az iskolát. Már megint.
És mi van akkor, ha téged nagyobb problémák gyötörnek, mint a következő világvége, mert meg kell találnod a különlegeset a saját hétköznapi életedben?
Még akkor is, ha a legjobb barátod egynegyed részben Isten…
Történet a mindennapokról, barátságról, szerelemről, az élet örömeiről és kínjairól, szórakoztató, élettel teli dialógusokkal.

(14 éves kor felett ajánlott)

13. Warren és a Mindent - Látó - Szem

Ismerd meg 13. Warrent!
Warren nem átlagos fiú, hanem egy réges-régi családi szálló lakója. Egy olyan szállodáé, ahol egy személyben ő a londiner, az inas, a gondnok és a kifutófiú. Warren nem mindennapi élete akkor vesz igazán váratlan fordulatot, amikor kiderül, hogy a kacskaringós folyosókon, a habókos bácsikáján és kiállhatatlan nénikéjén kívül valami mást is rejt a különös és titokzatos hotel: ez pedig nem más, mint a Mindent-Látó-Szem.
Ám ahhoz, hogy Warren a mágikus kincs nyomára bukkanjon, még rengeteg talányt kell megfejtenie. Ki lehet például az a különös teremtmény, aki a kazánházban rejtőzik? Ki az a kísérteties lány, aki a sövénylabirintusban settenkedik? És vajon miért nem szól egy árva szót sem a szálló egyetlen vendége?
Ha kíváncsi vagy a válaszra, nyomozz te is Warrennel, eredj az ősi titkok nyomába, tedd helyére a kirakós utolsó darabkáit, és ki tudja, a végén talán a Mindent-Látó-Szem nyomára bukkansz!

(9-12 éves korúaknak ajánlott)

Jean-Claude Mourlevat: Jakabak

Ha szeretitek a kecskéket, a bendzsót és a sarlatánokat, a gyalázkodó versenyeket és a folyton ásítozó kis peléket, akkor kövessétek Jakabak barátunkat elképesztő utazásán. (Ha nem szeretitek, akkor is! Megéri!) Sziporkázó humorral teli, igazi energiaturbó "emberi" történet, amelyben sok mindent megtudunk barátságról, szerelemről, magányról...

(6 éves kor felett ajánlott)

A Vivandra kiadó vezetőjével készült korábbi interjúnkat itt olvashatjátok.