Könyvmegjelenések

Az Ünnepi Könyvhét kapcsán a budaörsi kapcsolódású új könyveket is számba vesszük. Nemrég jelent meg Nagy Eszter írónő harmadik könyve, amit most felnőtteknek írt.

A barátság és a Régi idők karácsonya után Nagy Eszter megírta első, felnőtteknek szóló kötetét, melynek címe Életünk harcai.

Ajánló

"Akiket az ég egymásnak szánt, azoknak földi útját ember szét nem választhatja. Így tartja a régi mondás. De vajon valóban így van ez? Juliska szegény falusi lány, özvegy édesanyja házasságaiból több édes- és féltestvérrel. Szigorú szeretetben nevelkedik, zsenge korától dolgoznia kell. Ferenc árva fiú, akit nevelőszülei az árvaházból ingyencselédnek vesznek ki, a szeretetet azonban nem ismeri. Gyermekkorukban találkoznak először, ám ez a találkozás hosszú időre az egyetlen marad… Juliskát édesanyja gazdag kulákfiú feleségéül szánja, örülve lánya jó szerencséjének, nem törődve azzal, hogy az iszonyodik a vőlegényjelölttől, és akkor már mást szeret – Ferencet, akiről azonban csak titokban álmodozhat. Ám a sors szeszélyes. Kitör a háború, a vőlegényt az SS sorozza be, míg Ferencet a magyar hadsereg: egyikük élvezi az öldöklést, a kegyetlenkedést, míg a másik a legembertelenebb körülmények között tesz tanúságot emberségéről. Vajon hogyan pördül a sors kereke, ki tér haza Juliskához? A gyűlölt vőlegény, vagy a szívből szeretett árva fiú?"

További részletek Nagy Eszter írói oldalán találhatnak.

Korábbi interjúnkat Nagy Eszterrel itt olvashatjátok.